Praznina

Nikoli nisem čutila tega, kar čutim trenutno. Bes in razočaranje prevladujeta. Besna sama nase, ker sem stvari vzela preveč lahke in bila čisto preveč prepričana vase, da zmorem brez pretiranega truda. In razočaranje, ki je sledilo vsem stvarem, ki so se mi v trenutku začele rušiti. Razočarana sem. Nad svojimi dejanji, svojim mišljenjem, razočarana nad svojim zaupanjem vase in svoje zmožnosti. Če je bilo prej veliko smeha, je zdaj žalosti mnogo, mnogo več. Preveč. V sebi imam toliko čustev, ki povzročajo tesnobo, čustev, ki si jih ne želi nihče. In čakam dan, ko me bo razneslo. Ko tega ne bom sposobna več nositi in se bom predala. Nisem srečna, resnično nisem. Kako težko je biti ne srečen. Prekleto težko! Hrepenenje po boljšem, po sreči, po pristnem veselju in nasmehih kar tako. Po norem petju ki prihaja iz srca, po glasnih krikih in plesnih gibih ki pomenijo sproščenost, veselje in svobodo. Tega ni. Želim si biti spet jaz.

Stara jaz, želim postati nazaj. Kako čudno. Čudno je da človeka lahko spremenijo taka dejanja. Obžalovanj milijon in prav toliko solz. Dovolj imam tega. A ne znam kako vso breme, vsa negativna čustva in tesnobo spraviti iz sebe. Nimam te moči in morda jo iščem na napačnih stvareh. Postelja in vzglavnik sta center mojega žalovanja. Prej sta bila center nečesa lepega, počitka, ki ga imam takooo rada. Zdaj mi lenoba gre na živce.

Samo čakam in čakam. In upam, da bo vse lepo prišlo iz neba, ravno do mene ki tako obupana kličem po lepšem.

Kupila sem si rožico in jo poimenovala Lilu. Vstala sem in se nasmejala. Zapela pesem in šla. Brez telefona, brez obveznosti, niti smeri nisem imela. Nič, le jaz in moje misli ki se šetajo po Ljubljani. Zmorem. Vstala bom vsakič in poskušala z nasmehom potlačiti vse te grde misli in vsa ta obupna čustva ki me želijo pokopati.

Ne bom več to kar sem bila, boljša bom.

Obljubim.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s